In album: Wheelpoint NL

Share album

Wheelpoint Tesla Velgen https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/tesla

Hoe weet je of een nieuwe band op je bestaande vel

Hoe weet je of een nieuwe band op je bestaande vel Wheelpoint NL
Om te weten te komen of jouw nieuwe band op jouw Tesla velgen past kun je 2 dingen doen, namelijk: kijken naar de maat of meten. Kijken naar de maat is het meest gemakkelijk, vaak staat de maat van de velg ergens op de velg. Soms is dit niet zo en zal je moeten meten. Meestal staat de maat op de banden afgebeeld, meten is dus vaak niet nodig. Weet je de maten van zowel de band en de velg dan past het indien deze hetzelfde zijn. Weet je de maat niet dan moet je meten. Eerst meet je de straal van de velgen. Meet daarna de straal van de autobanden. Komen de maten overeen dan is het goed. Meet wel van onder de rand van de velg, de band moet natuurlijk wel in de velg kunnen vallen. Is de diameter van je velg 17" dan zal het gat van de band kleiner zijn dan 17" zodat deze in de velg valt. Dit verschil is klein, is het gat van je band bijvoorbeeld 15" dan zou het verschil te groot zijn. Wat ook belangrijk is naast de juiste diameter is de correcte breedte. Om deze te meten meet je van de rand van de velg naar de andere rand. Dit is de breedte van de band. Meet vervolgens ook het wiel in de breedte van rand naar rand. Komen de maten overeen of is de afwijking minimaal (enkele millimeters, een of twee) dan zit het goed. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/tesla

Wil je andere velgen maar heb je geen zin om nieuwe te aanschaffen? Dan kunnen gebruikte velgen een oplossing zijn. Deze zijn een stuk minder duur en geven jouw Tesla toch een gewijzigde look. Oppervlakkige krassen of deuken zoals stoeprandschades kun je simpelweg zelf maken, zijn de beschadigingen niet bijzonder groot, lang en diep is er niets mis met de velgen. Let wel goed op de aansluitpunten. Belangrijk is dat deze in een voldoende staat zijn, en passend voor jouw Tesla maar natuurlijk. De steekmaat moet gelijk zijn aan de auto. Controleer welke maat bij jouw Tesla hoort, dit kan je doen aan de hand van het bouwjaar. Is het bouwjaar na 2003 dan is het bijvoorbeeld 112*5, en het model van voor 2003 kan 100*5 hebben. Komt jouw Tesla uit 2003 dan kunnen beide maten mogelijk zijnkan het zo zijn dat je of de ene of andere maat hebt. Als je de goede steekmaat hebt kun je de velgen waarschijnlijk gebruiken voor jouw Tesla . Waarschijnlijk omdat in het geval van heel erg grote velgen (20" of hoger) je de auto zal wellicht moeten aanpassen om de velgen passend te maken. Waar je ook op moet letten, zeker in het geval van de aankoop van 2dehands velgen zijn de banden (als je deze bij de velg aanschaft). Kijk goed naar de diepte van het profiel, controleer dit altijd. Is het bandenprofiel niet goed genoeg dan zul je gloednieuwe banden moeten aanschaffen voordat je gaat rijden met je nieuwe gebruikte velgen. Om het veiliger te maken kan je ook 2de hands velgen kopen bij de specialist. Zo bespaar je geld ten opzichte van nieuwe velgen, maar heb je toch de zekerheid van een professional.

Je voorkomt het liever, door een ongelukje kan er een scheur ontstaan in de ruit van de Tesla . Erg irritant natuurlijk maar gelukkig kun je er in veel situaties wel wat aan laten doen. Is het een relatief kleine scheur, dan kan deze soms bewerkt worden met een speciale soort hars bij een specialist in ruiten. Deze kan de ruit soms ook iets polijsten en zo de scheur uit de ruit laten oplossen. Een welkome oplossing en daarnaast scheelt het ook een enorme hoeveelheid center in tegenstelling tot het vervangen van de ruit. Is de scheur echter groot dan kan het zo zijn dat deze techniek niet langer geschikt is voor jouw Tesla ruit. Een scheur maakt de ruit zwakker en in sommige situaties is repareren niet mogelijk of niet langer veilig. Wanneer je zelf in deze situatie zit dan zal je het raam moeten laten vervangen. Natuurlijk kan je in zo een geval een nieuwe ruit laten plaatsen al zal deze soms binnen moeten komen. Een nieuwe ruit is prijzig zeker als het de voorruit is. De maat van de ruit speelt namelijk een belangrijke rol in de kosten. Vaak gaat het om de voorruit, door steenslag en andere situaties, welke tot scheuren leiden en die komen immers vaak van voor op de auto af. Naast een nieuwe ruit is het meestal slim om even langs een aantal sloperijen te rijden of enkele sloperijen dichtbij te bellen. Soms hebben ze met mazzel een Tesla staan waarvan de ruit nog heel is. Koop je op de sloop een tweedehands ruit dan ben je vaak veel voordeliger uit.

De koppeling vernieuwen is een vrij lastig karwei. Zeker als je geen kennis of ervaring hebt met werken aan auto's is het aan te raden dit te laten doen bij een garage. Maar natuurlijk kun je het ook zelf doen, maar je loopt het gevaar dat je fouten maakt welke funest zijn voor de Tesla . Wil je het toch zelf proberen, dan is het verstandig eerst enkele video’s op de fabrikant hun site te bekijken over de montage en demontage van de koppeling van de Tesla . Het goed lezen van de handleiding is hierin erg behulpzaam. Van belang is om te letten op de ruimte die die de plaat kan hebben, deze dien je als er speling aanwezig is weg te nemen met behulp van speciale pinnen om te voorkomen dat de plaat niet recht gaat zitten. Om de plek goed te kunnen bereiken waarvandaan je het koppelingselement kunt verwijderen is een brug in de meeste gevallen nodig . Je kunt ook een schacht gebruiken. Het is niet aan te raden om het te proberen met enkel krikken. Ook hierdoor is het inschakelen van een dealer eigenlijk altijd het meest verstandig. Bij de dealer hebben ze alle apparatuur en is het personeel ervaren in het sleutelen aan auto's. Je Tesla wil je uiteraard in optimale staat houden en vervanging van de koppeling zal in sommige gevallen nodig zijn. Zodra je naar een garagebedrijf gaat vraag dan altijd een prijsopgave aan zodat je die kan vergelijken bij meerdere bedrijven. Daarnaast is het slim heldere afspraken te maken over wat de autogarage mag doen aan de auto, sommige garages repareren ongevraagd meerdere onderdelen wat een onaangename verrassing kan opleveren bij het ontvangen van de factuur. Wil je zeker zijn dat de garagebedrijf betrouwbaar en goed is, kijk dan naar keurmerken, aansluitingen bij eventuele brancheverenigingen of ga naar een officiële Tesla dealer voor het verwisselen van de koppeling van jouw Tesla .

Comments

Add Comment

Please login to add comments!